Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Την έδρα της Αχαΐας κρατά ο Αλέξης Τσίπρας - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Την έδρα στην Αχαΐα κρατάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως μετέδωσε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ. Αυτό σημαίνει πως μένει εκτός κοινοβουλίου ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήρθε τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης.
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμάται ότι αντικατοπτρίζει το βάρος που δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αχαΐα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρα (40,27%). Έτσι πλέον την Αχαΐα εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του κόμματος αλλά και από δύο πανεπιστημιακούς καθηγητές την Σία Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Μάρκου.
Να σημειωθεί επίσης, ότι η Αχαΐα εκπροσωπείται από δύο πρώην πρωθυπουργούς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο νομό.
Την έδρα που κέρδισε στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, αποφάσισε να κρατήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Κατά συνέπεια εκλέγεται στη Βουλή η Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Κατά συνέπεια οι βουλευτές Αχαΐας είναι οι εξής:
ΝΔ: Άγγελος Τσίγκρης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μάρκου.
ΚΙΝΑΛ: Γιώργος Παπανδρέου
ΚΚΕ: Νίκος Καραθανασόπουλος