Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πέθανε Πατρινός στρατιώτης της Προεδρικής Φρουράς



Έρευνα έχει ξεκινήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο ενός στρατιώτη, μόλις 24 ετών με καταγωγή από την Πάτρα, που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο στρατιώτης Σ.Θ. αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το βράδυ ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, ώρα 13:00-14:00 είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως είχε κάνει και το ίδιο βράδυ, ώρα 19:00-20:00.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν. Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδυνό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.