Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Υπέβαλε παραίτηση ο Πατρινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Άρης Ανδρικόπουλος μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη


Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου ζήτησε αργά το απόγευμα και έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με πληροφορίεςο κ. Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής-παράδοσης, ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου ο οποίος και του την υπέβαλε. Κατόπιν αυτού αναμένονται έκτακτες κρίσεις άμεσα, στην ΕΛΑΣ. 
Αναλυτικόρερα, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής-παράδοσης, πραγματοποίησε σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ., τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και τους αντιστρατηγούς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, τους διοικητές ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής. Με την κίνησή του αυτή, ο νέος υπουργός εμμέσως έστειλε σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν την υπολογίζει για την πολιτική που θα ασκήσει εφεξής. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν υπάρξει αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να παρίσταται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά οι κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λήγουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ωστόσο, μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσης στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα. Δεδομένου, δε, ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα εξαγγελθεί στις 22 Ιουλίου θεωρείται απίθανο να προχωρήσει με τα υπάρχοντα πρόσωπα, ως εκ τούτου αναμένονται εξελίξεις.
Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συγκαλέσει άλλη σύσκεψη σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.
Στο μεταξύ, για ρεβανσισμό κατηγορεί η Ολγα Γεροβασίλη την κυβέρνηση, μετά τις εξελίξεις αναφορικά με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

PLUS TV LIVE

PLUS TV LIVE