Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Παράταξη Αλεξόπουλου: "Ιδού τα μεγάλα ψέματα του ΚΚΕ και του κ. Πελετίδη"- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


"Μεγάλα ψεύδη της δημοτικής αρχής" χαρακτήρισε η παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλου, όσα αποτυπώνονται στην εφημερίδα που εξέδωσε ενόψει των δημοτικών εκλογών η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γιώργος Σπαγκούρος στη σημερινή του επικοινωνία με τα ΜΜΕ τόνισε ότι σε αυτό το έντυπο των 24 σελίδων, η δημοτική αρχή καθιερώνει το ψέμα ως πολιτική πρακτική και τις μακέτες, ως παραχθέν έργο.
Όπως αναφέρθηκε: «Ο κ. Πελετίδης και οι συνεργάτες του, κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τους Πατρινούς με μαγικές εικόνες, μιας άλλης πόλης και όχι βέβαια της πόλης στην οποία ζούμε και την οποία η δημοτική αρχή έχει βυθίσει στη στασιμότητα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου.
«Θυμίζει αυτή η εφημερίδα, κάτι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες οι οποίες τοποθετούν προσόψεις πάνω σε παλιά κτίρια για να τα εξωραΐσουν. Απέξω οι υπερσύγχρονες προσόψεις και από μέσα κάτι ετοιμόρροπα κτίρια. Εδώ δεν έχουμε καν προσόψεις. Έχουμε μόνο μακέτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις», ανέφερε ο κ. Σπαγκούρος και συνέχισε:
«Ψέμα 1: Στη σελίδα 2 της εφημερίδας βλέπουμε να γίνεται λόγος για αναμόρφωση πλατειών.
Είναι ένα θέμα που μας συνδέει με τη χθεσινή ενημέρωσή μας για την άθλια κατάσταση των πλατειών και των παιδικών χαρών.
Αναφέρονται π.χ. η πλατεία Όλγας την κατάσταση της οποίας γνωρίζουν καλά όλοι οι Πατρινοί, η Νόρμαν, η πλατεία Αγίου Αλεξίου κ.α.
Μεταξύ αυτών και η πλατεία Ομονοίας. Εδώ λοιπόν, βλέπετε μια πανοραμική ωραιοποιημένη φωτογραφία της πλατείας Ομονοίας.
Δείτε και εδώ σε αυτές τις φωτογραφίες, πώς είναι πραγματικά σήμερα η πλατεία. Πού παίζουν τα παιδιά μας.

Δείτε εδώ και το… ντεκόρ

Ψέμα 2: Στην σελίδα 2 της εφημερίδας, διαβάζουμε: «Ο δήμος υλοποιεί την κατασκευή νέων ποδηλατόδρομων μήκους 9 χιλιομέτρων».
Πίσω από αυτή την μακέτα, βρίσκεται η πικρή αλήθεια. Το έργο, προϋπολογισμού 551.248 ευρώ είναι στον αέρα, δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να πάρει χρηματοδότηση, να γίνει δημοπράτηση, να αναδειχθεί εργολάβος. Είναι ένα από τα έργα του ευρωπαϊκού προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο πλαίσιο του οποίου εξασφαλίστηκε για την πόλη της Πάτρας ποσό της τάξης των 43.880.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια, είχε έγκαιρα, από τα μέσα του 2016 κιόλας, δώσει το χρονικό περιθώριο στο Δήμο Πατρέων προκειμένου να κινηθεί, να καταθέσει τις ολοκληρωμένες μελέτες, να πάρει τα χρήματα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, να είναι ολοκληρωμένα ή έστω σε σοβαρό βαθμό δρομολογημένα σήμερα που μιλάμε, να έχουμε δηλαδή μια άλλη εικόνα της Πάτρας.
Τι έχει καταφέρει ο Δήμος; Να είναι ο μόνος στη Δυτική Ελλάδα που από το ποσό των 43.880.000 ευρώ δεν κατάφερε να απορροφήσει ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης.
Κι όμως αυτός ο ποδηλατόδρομος, που βλέπετε παρουσιάζεται ως έργο που υλοποιείται. Αυτό που βλέπουν λοιπόν οι Πατρινοί πολίτες εδώ είναι αυτό που θα γινόταν αν ήταν ικανοί να κάνουν έργο με τα χρήματα που τους εξασφάλισαν άλλοι.

Η αλήθεια που ζουν οι πολίτες, εξαιτίας της δημοτικής αρχής, δεν είναι μακέτα. Είναι αυτή:

Ψέμα 3. Στη σελίδα 4 της εφημερίδας διαβάζουμε: «Δεν είναι λόγια, είναι έργα 200 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Πατρέων».
Η μακέτα που βλέπετε αφορά το μεγάλο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Ιστορικού κέντρου της Πάτρας, προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ, από το συνολικό πρόγραμμα των 43 εκατομμυρίων που προαναφέραμε.
Είναι τα χρήματα που έφερε η Περιφέρεια στο δήμο από την κακή Ευρώπη την οποία δεν θέλει το ΚΚΕ και έφτασε στο σημείο να κατεβάσει και τη σημαία της από το δημαρχείο.
Τι δείχνει εδώ ο κ. Πελετίδης στους Πατρινούς; Μια μακέτα για το πώς θα ήταν η διασταύρωση Μαιζώνος και Παντανάσσης, αν είχαν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τα χρήματα που τους εξασφάλισαν από την «κατάπτυστη» Ευρώπη.

Κοιτάξτε τώρα και την πραγματικότητα.

Επί τη ευκαιρία καλούμε τον κ. Πελετίδη να μας πει τι σκέφτεται να κάνει με τη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος η οποία για να γίνει υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα, όπως π.χ. η αντιδρόμηση της Κανακάρη η οποία έχει κολλήσει και ακούμε πολλά για αλλαγές και για πισωγυρίσματα.
Ψέμα 4. Στη σελίδα 6 διαβάζουμε: «Συνολική ανάπλαση της δημοτικής βιβλιοθήκης».
Σας ενημερώνω ότι και για αυτό το έργο με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ που το διαφημίζει ο κ. Πελετίδης στην εφημερίδα του, δεν έχουν καν κινηθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης. Εδώ δεν μπήκαν βέβαια ούτε καν στη διαδικασία να φτιάξουν μακέτα.
Ψέμα 5. Στη σελίδα 21 διαβάζουμε: «Η δημοτική παράταξη αναπτύσσει και δίκτυο έξυπνων αισθητήρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος».
Πάλι στο ίδιο σημείο να σας πω ότι η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από το 2017 τρία χρόνια σχεδόν πίσω μαζί με την παράταση που δόθηκε στο δήμο Πατρέων και σήμερα που μιλάμε δεν έχει καταφέρει ούτε καν να δρομολογήσει ένα τόσο μικρό έργο, ύψους μόλις 150.000 ευρώ, κάτι εύκολο δηλαδή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αλλά η μακέτα, μακέτα!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Αλεξόπουλου κατέληξε: "Τελικά κύριε Πελετίδη σε αυτά που διαβάζουν οι πολίτες της Πάτρας υπάρχει κάτι αληθινό ή το μόνο που θα τους μείνει από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ, θα είναι αυτή η ωραία εφημερίδα με τις μακέτες και η αίσθηση ότι τα περί ηθικής και καθαρότητας σκόνταψαν πάνω στον τοίχο του φθηνού προεκλογικού ψεύδους;
Οι πολίτες όμως να ξέρετε δεν κοροϊδεύονται. Έχουν κρίση, ξέρουν. Ενημερώνονται. Στο δρόμο βλέπουν την πόλη και όχι τις μακέτες σας. Και θα σας απαντήσουν στην κάλπη".